content: Hal & Sidra Stone - Oprichters van Voice Dialogue

Hal and Sidra Stone

In het begin van de jaren 1970 ontwikkelden Hal en Sidra Stone Voice Dialogue als een methode om met sub-persoonlijkheden te werken. Door zowel hun persoonlijke relatie als hun professionele samenwerking, ontwikkelde hun werk zich in de volgende kwart eeuw tot een complexe methodologie voor het werken met ikken en een compleet theoretisch systeem dat zij noemden. de Psychology of Ikken In 1982 begonnen zij te reizen, les te geven en mensen op te leiden in hun werk, in de V.S. en in het buitenland.

Hal Stone, Ph.D.(1927-2020)

Hal Stone (14 december 1927 – 23 mei 2020) behaalde zijn Ph.D. in de psychologie in 1953 en diende als psycholoog in het Amerikaanse leger van 1953 tot 1957. Hij volgde het opleidingsprogramma van de C.G. Jung Institute of Los Angeles, dat hij in 1961 voltooide. In de jaren ’60 en begin jaren ’70 oefende hij als analist en gebruikte hij de Jungiaanse opleiding en zijn fascinatie voor mythologie, dromen en sprookjes om hem te begeleiden op een steeds dieper pad van innerlijke verkenning.

In de jaren zestig werd Hal ook gecertificeerd als lid van de American Board of Examiners in Professional Psychology (ABEPP), diende als training- en onderwijsconsulent voor de afdeling Psychiatrie en Psychologie van het Mt. Sinai Hospital in Los Angeles, en was een van de coördinatoren van het geesteswetenschappelijke programma van de nieuwe California School of Professional Psychology.

Hal hielp bij het coördineren van een reeks programma's via het University of California at Berkeley Extension-programma die nieuwe vormen van transformationeel werk naar een groter publiek bracht. Zijn interesse in deze nieuwe modaliteiten leidde uiteindelijk tot zijn afscheiding van het Jung Institute in 1970 en zijn ontslag als analist in 1975.

Hal Stone richtte het baanbrekende holistische Centrum voor Healing Arts op en was uitvoerend directeur van het Centrum tot zijn ontslag in 1979. Daarna ging hij weer naar de privépraktijk en begon een actievere samenwerking met zijn vrouw, Dr. Sidra Stone.

Sidra Stone, Ph.D.(1937- )

Sidra Stone voltooide haar Ph.D. in 1962 en werd een klinische psycholoog voor de geestelijke gezondheidszorg in Washington. Ze verhuisde terug naar New York, waar ze werd geboren en werkte voor de Veterans Administration als klinisch psycholoog. Naast het moederschap oefende ze parttime als psychotherapeut in het Lincoln Center for Psychotherapy.

In 1967, Sidra moved to Los Angeles with her family. Ze zette haar privépraktijk voort en werd in 1968 psychologisch adviseur van Hamburger Home, een woonvoorziening voor tienermeisjes. In 1972 werd ze de uitvoerend directeur van Hamburger Home en veranderde het in een holistisch woonbehandelcentrum voor het uitspelen van adolescente meisjes.

Sidra verliet Hamburger Home in 1979 om een ​​fulltime privépraktijk te hervatten en een actievere samenwerking met Hal aan te gaan. Deze samenwerking is uiterst creatief geweest, zowel persoonlijk als professioneel. Ze waren co-auteur van vele boeken en media, en ze hielden ervan om samen de wereld rond te reizen om nieuwe bezienswaardigheden te zien, nieuwe mensen te ontmoeten en hun werk te onderwijzen.


-----

Hal en Sidra Stone hebben in totaal vijf kinderen, Hal's dochter Judith Tamar Stone en zijn zoon Joshua David Stone (inmiddels overleden) en Sidra's drie dochters Elizabeth Winkelman, Claudia Sadoff en Recha Bergstrom.

Hal en Sidra trouwden in 1977. Hun werk is voortgekomen uit hun relatie en hun professionele ervaring als therapeuten. Hun relatie is op zijn beurt geëvolueerd als gevolg van hun werk!


Tekst samengevat van de website van Hal en Sidra Stone.
Vind de volledige tekst met meer persoonlijke details op Voice Dialogue International: Hal Stone voor Sidra Stone
Foto met dank aan Hal en Sidra Stone.